A fogyókúra egy olyan téma, ami minden év elején az újévi fogadalmak kapcsán a szokottnál is jobban foglalkoztatja az emberek nagy részét. A fogyókúrázók többsége egyetlen célt tűz ki maga elé, hogy minél gyorsabban megszabaduljon a súlyfeleslegtől. Csak az számít, hogy feljöjjön a nadrág, és hogy a mérleg a kívánt számot mutassa. Miért van az, hogy legtöbben nagyon eltökéltek, nagyon elkötelezettek, mégis hamar feladják a küzdelmet vagy az elért célt követően sem érzik jobban magukat a bőrükben?

Talán maga a küzdelem a titok nyitja. Ha rászánjuk magunkat, és belevágunk a fogyókúrába, általában valami divatdiétát követve drasztikus megvonásokkal és lemondásokkal sanyargatjuk a testünket heteken esetleg hónapokon át. Vajon meddig lehet ezt csinálni, vajon mennyire fenntartható egy ilyen fogyókúrával elért eredmény? 

Érdemes figyelembe venni, hogy testünk egész életünkben nagy szolgálatot tesz nekünk, hiszen lehetővé teszi, hogy a mindennapi életünket éljük. Lehet, hogy kicsit másképp néz ki, mint szeretnénk, de ezért a szolgálatért mindenképpen tisztelet jár neki.
Táplálni, karbantartani kell ahhoz, hogy ki tudja szolgálni a mindennapi igényeinket úgy, hogy egészséges maradjon, amíg csak lehetséges. A komoly súlyfelesleg leadása rövid időn belül csak a testünk sanyargatásával lehetséges, és nem biztos, hogy az eredménnyel elégedettek leszünk.

A soványság nem biztos, hogy egészséges is

Ha a kívánt testsúlyt fizikai mozgás nélkül érjük el, lehetséges, hogy nagyon magas marad a testzsír arányunk, illetve a kevés izomtömeg miatt az anyagcsere folyamataink ugyanolyan rosszak maradhatnak, mint amikor a fogyókúrát elkezdtük.
Végeredményben lehet, hogy a kívánt méretű ruhákba beleférünk, de tulajdonképpen soványan leszünk elhízottak. Így jó eséllyel ugyanolyan egészségügyi problémákkal fogunk küszködni, mint esetleg túlsúlyosan, és a közérzetünk semmivel sem lesz jobb. Nyúzottak leszünk és elcsigázottak, ahelyett, hogy kicsattannánk az energiától.

Fogyókúra helyett rendszeres testmozgást

Legyen a cél az erő a soványsággal szemben

Ha először a rendszeres testmozgást építjük be a mindennapjainkba, biztosan nem marad el a sikerélmény. Nézzük meg, mire jutunk, ha olyasmit teszünk a testünkkel a fogyókúra helyett, ami jól esik neki!
Végezzünk saját testsúlyos gyakorlatokat többször rövid ideig minden nap! Fokozatosan kezdjük el használni az izmainkat! Tegyünk egy rövid sétát esténként a friss levegőn! Néhány guggolás, fekvőtámasz vagy lépcsőmászás még talán a munkahelyen is belefér. Később komolyabb edzésterveken is gondolkozhatunk.

Jobb fitnek, erősnek és tónusosnak lenni mint soványnak

A mozgás nem csupán az izmainkra lesz pozitív hatással, hanem a mindennapi közérzetünket is pozitívan befolyásolja. Könnyebben kelsz ki az ágyból, és kevésbé leszel fáradadékony, ha rendszeresen mozogsz. Sokkal pozitívabb lesz a hozzáállásod saját magadhoz, mint ha állandó kísértés és bűntudat között vergődnél egy megvalósíthatatlan fogyókúra előírásait követve.

Az aktív életmód és az egészséges étkezés együtt jár

Ha a sport és a mozgás rendszeres része lesz az életednek, az befolyásolni fogja az étrendedet is. Egyszer kétszer próbálsz csak meg majd teli hassal edzeni, és legközelebb biztosan nem fogsz 2 órával edzés előtt nehéz ételeket fogyasztani. Egy idő után nem azért fogyasztasz majd tápanyagban gazdag, könnyű ételeket, mert ezt írja elő a fogyókúra, hanem azért, mert az esik jól. 

Táplálékkiegészítők, sportitalok fogyasztása

Segíthetik a folyamatot bizonyos táplálékkiegészítők használata is, ám ezekkel kapcsolatban mindig érdemes szakemberek tanácsát kérni. Az Absolute Live Fatburner készítményeit jó szívvel tudjuk ajánlani mindenkinek, aki a fent leírt úton elindul.
Körültekintően összeválogatott hatóanyagainak köszönhetően segíti a zsírégetés folyamatát, ha aktívan járunk edzésekre is. L-Karnitin tartalma miatt fokozza a zsírbontást, és testzsír csökkentő hatása is van.
A Garcinia Cambogia csökkenti az éhségérzetünket, a zöld kávé pedig akadályozza a táplálékkal bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását. Végül de nem utolsó sorban a  C vitamin tartalma biztosítja az energiatermelő anyagcsere folyamatokat, és csökkenti a fáradtságérzetet, hogy jól bírjuk az edzéseket.

Fogyókúra kiegészítői az Absolute Live Fatburner italok

Mindent összevetve jótékonyan segíti a rendszeres testmozgásból adódó pozitív folyamatokat a szervezetünkben, anélkül hogy bármiféle káros hatást fejtene ki rá.
A fokozatosan bevezetett, kiegyensúlyozott étrendet is tökéletesen kiegészíti, hiszen mindhárom Absolute Live Fatburner ital teljesen cukormentes, mégis nagyon finom ízű.